Duurzaamheid en MVO

Verbeteren op elk vlak

Wij van Welex zijn constant bezig met het duurzamer maken van onze bedrijfsvoering. We proberen extra waarde te creëren op economisch, ecologisch en sociaal gebied. Dat doen we op verschillende manieren:

- Wij gebruiken uitsluitend goedgekeurd hout

Wij van Welex willen altijd zeker weten waar ons hout vandaan komt. Daarom importeren we zelf, direct bij de leverancier. Hierdoor weten we zeker dat al ons hout komt van legaal gekapte bomen en voldoet aan de EUTR richtlijnen.

- Wij blijven constant innoveren
Of het nou om energiezuinigere machines gaat of efficiëntere werkwijzen: wij blijven constant innoveren. Op deze manier zorgen we niet alleen voor een nog beter product, maar ook voor een duurzaam productieproces.

- Wij steunen plaatselijke initiatieven en verenigingen

Hoewel Welex een internationaal opererend handelsbedrijf is, voelen wij ons betrokken met onze directe omgeving. We helpen daarom met het realiseren van plaatselijke evenementen en sponsoren diverse sportclubs. Op deze manier blijven we maatschappelijk betrokken.

- Wij gebruiken ons hout in zijn geheel

Bij het op maat maken van onze draglineschotten houden wij regelmatig resten hout over. Omdat wij niets van deze kostbare grondstof willen verspillen, gebruiken we al ons hout in zijn geheel. Van het overgebleven hout maken we rest- en bijproducten.

- Wij zijn transparant
Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen hoort ook transparantie. Transparantie is één van de kernwoorden van onze organisatie. Wij zijn altijd eerlijk over onze werkwijze, over de herkomst van ons hout en over onze samenwerkingspartners.