Historie

Historie

Sterk door verbondenheid

"Onze kracht is verbondenheid. Verbonden als familie, verbonden met onze klanten."

Welex - toen nog Westerhout B.V.- is opgericht in 1968. In zijn oorspronkelijke vorm was Westerhout B.V. een loonwerkersbedrijf. Al gauw begon het bedrijf met de verkoop van spoorwegbielzen en draglineschotten. Een business die toen nog klein was, maar inmiddels een enorme groei heeft doorgemaakt. Tegenwoordig is Welex B.V. een internationaal handelsbedrijf én een heus familiebedrijf. Meerdere generaties werken samen aan hun grote passie: hardhouten schotten die elk project doorstaan, hoe klein of groot ook.

Hoe we zo zeker zijn van onze kwaliteit? Al jarenlang produceren wij onze schotten in eigen beheer. Van het importeren van hardhout tot de laatste bouten. Inmiddels zijn we zelfs wereldwijd de grootste producent van draglineschotten. Om al onze klanten een geschikte oplossing te bieden verkopen sinds een aantal jaar wij onze draglineschotten niet alleen, we verhuren ze ook.

Het hoofdkantoor van ons familiebedrijf is gevestigd in Lexmond. Hier worden al onze draglineschotten geproduceerd. Ook in Duitsland en Engeland hebben we verschillende vestigingen. Dit zorgt ervoor dat we in heel Europa onze diensten kunnen aanbieden.

Wij zijn niet alleen de grootste producent van draglineschotten, wij gaan ook graag een stapje verder. Wij snappen dat u graag bezig bent met wat echt telt: uw project. Daarom verzorgen we voor u ook graag het transport en de werkvoorbereiding van onze draglineschotten. En is reparatie nodig? Geen probleem. Zonder gedoe, snel aan de slag!